Ментальні моделі


  Мудрість - не вроджений дар. Це результат тривалої і планомірної роботи щодо вдосконалення раціонального мислення. Як будь-яке тренування, це складний шлях, що вимагає великої цілеспрямованості і дисципліни. Але в підсумку ця робота буде винагороджена успіхом в бізнесі і в житті. 

  Кожен день ми стикаємось з різними явишами, які сильно впливають на наш мозок як позитивно, так і негативно, але більшість людей їх не розуміє, а такі явища для них мають випадковий характер. Проте задачею цього блогу є усвідомлення і осмислення таких явищ нашого розуму та використання їх на практиці задля нашої переваги.


  Ментальні моделі - це інструменти, за допомогою яких наш мозок осмислює життєвий досвід і вирішує проблеми. Моделі бувають як корисними, так і шкідливими (їх називають когнітивними спотвореннями). 
  
  Щоб розвивати своє мислення, ми повинні поповнювати свій інструментарій корисними моделями і постійно практикуватися в їх використанні. Також необхідно вчитися помічати когнітивні спотворення і розвивати критичне мислення, щоб уникати помилкових суджень 




Комментарии

Популярные сообщения